foto-volkstehuis

Contacteer ons

Het Volkstehuis
Kempische Kaai 11
3500 Hasselt

E: info@volkstehuis.be
of gebruik het contactformulier.

T: 011 21 20 93

Sociaal restaurant

Elke dag open, 's morgens, 's middags en 's avonds.
Meer over het restaurant.
Bekijk onze weekmenu.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en verbouwingen.

Recent nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten.

Over Het Volkstehuis

Het is de bedoeling van de vzw Caritatieve Volkswerken, opgericht in mei 1946, om zijn activiteiten verder te blijven ontwikkelen i.f.v. het gedachtegoed van Professor Paesmans, maar aangepast aan de noden en de mogelijkheden van vandaag en de volgende jaren, rekening houdend met de nieuwe omgeving.

Stad Hasselt

Het is duidelijk dat enerzijds het Volkstehuis een lange geschiedenis en traditie heeft, en anderzijds door zijn specifieke ontstaan is het Volkstehuis verbonden met de geschiedenis van de Stad Hasselt. Op zijn huidige plaats is het niet meer weg te denken uit Hasselt.

Unieke plaats voor de regio

Een combinatie van een centrumfunctie, en een beperkte huisvestingsfunctie die op deze plaats uniek is voor de regio. Wij zijn er van overtuigd dat we het Volkstehuis aan de kanaalkom een nieuwe richting gegeven hebben, dat er nog heel wat moet gebeuren, maar de geschiedenis heeft duidelijk bewezen dat het Volkstehuis altijd heeft kunnen rekenen op de steun van velen. Alle opbrengsten dienen tot verwezenlijking van het doel van de vereniging.

Goede werking

Een Raad van Bestuur en een dagdagelijks Bestuur staan momenteel in, en zullen ook in de toekomst instaan voor de goede organisatie van de werking van het Volkstehuis en dit indien nodig met de nodige ondersteuning van bestaande organisaties, VZW’ s.

Historiek

Lees de historiek over het Volkstehuis en meer over het gedachtegoed van Professor Paesmans.