foto-volkstehuis

Contacteer ons

Het Volkstehuis
Kempische Kaai 11
3500 Hasselt

E: info@volkstehuis.be
of gebruik het contactformulier.

T: 011 21 20 93

Sociaal restaurant

Elke dag open, 's morgens, 's middags en 's avonds.
Meer over het restaurant.
Bekijk onze weekmenu.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en verbouwingen.

Recent nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten.

Centrum Functie

Ontmoeting / Inloop

Een plaats van ontmoeting voor “gewone” Hasselaren, voor de buurtbewoners, mensen die het moeilijk hebben en dreigen aan de rand van de samenleving te verzeilen, mensen die eenzaam zijn of dreigen in de vereenzaming te vallen. Ter versterking van de sociale cohesie in het centrum van Hasselt.

Het kan een uitvalbasis zijn i.f.v. een wijkcentrum voor de wijkmanager, waar er ruimtes kunnen ter beschikking gesteld worden voor ontmoetingsmogelijkheden, voor activiteiten van diverse verenigingen,…(cursussen, samenkomsten,…) Activiteiten die de ontwikkeling van jeugd, volwassenen, sociale en culturele integratie, …bevorderen.

Het sociale restaurant wordt reeds vandaag zeer frequent bezocht, en wij willen dit verder uitbouwen naar een sociale ontmoetingsplaats waar iedereen, op een mooie locatie met terras kan genieten van een stukje Hasselt met zicht op de “Blauwe Boulevard” waar men weet, dat als men hier iets consumeert, de opbrengst naar sociale activiteiten gaat.

Vergaderfaciliteiten

10 vergaderzalen: (worden tijdelijk teruggebracht naar 3 vergaderzalen)

Huidige activiteiten: AA, Dames AA leden, Afrikaanse gemeenschap, Gepensioneerden, Contactgroep Geestelijken, Maria Legioen, Taallessen Nederlands (organisatie Stad Hasselt), AUTI Limburg Woonzorg.

De huidige vergaderfaciliteiten kunnen verder uitgebreid worden met bijkomende vergadermogelijkheden op een permanente basis.
 Wij denken hier aan bijvoorbeeld cursussen van bepaalde vormingsinstellingen, cursussen OCMW, Stad Hasselt

Sociaal-artistieke en sociaal-culturele activiteiten

De huidige zaalinfrastructuur kan enerzijds geëxploiteerd worden ten behoeve van de directe omgeving, maar het Volkstehuis zal ook een centrum zijn waar toneel, muziek en andere sociaal- artistieke projecten kunnen ontwikkeld worden.
 De KHLIM gebruikt deze infrastructuur i.f.v. enerzijds hun lessen kunst, waarbij we enerzijds de kunst dichter bij de mensen willen brengen.